Logo Oosterpoort

Cliëntenraad.

De cliëntenraad is een overleggroep van ouders, jongeren en verzorgers die hulp krijgen van Oosterpoort. De cliëntenraad bespreekt allerlei onderwerpen die voor cliënten van belang zijn. Vaak volgt hierop een advies aan de organisatie of het bestuur.

Wat doet de cliëntenraad.

Oosterpoort vraagt regelmatig advies of instemming aan de cliëntenraad. Voor sommige onderwerpen is het bestuur dat wettelijk verplicht. Leden van de cliëntenraad zijn via diverse werkgroepen actief binnen de organisatie. Daardoor kunnen zij op allerlei gebieden meedenken met Oosterpoort. Bijvoorbeeld over thema’s als de overgang van 18- naar 18+, huisregels en de cliënten kwaliteitsthermometer. De cliënten kwaliteitsthermometer bestaan uit interviews voor en door cliënten zelf. De cliëntenraad startte hiermee in 2014 en presenteert ieder jaar de resultaten aan de organisatie. De cliëntenraad organiseert ook interessante informatiebijeenkomsten voor cliënten, vaak over actuele onderwerpen.

Praktische informatie.

De cliëntenraad vergadert maandelijks op ons hoofdkantoor in Oss en stelt voor de bijeenkomsten zelf de agenda samen. Daarnaast is er regelmatig overleg met het bestuur van Oosterpoort. De leden van de raad besteden gemiddeld zes uur per maand aan hun taken voor de cliëntenraad. Hiervoor ontvangen zij een aanwezigheids-, reis- en onkostenvergoeding. Wil je meer informatie, neem gerust contact op.

Kennis maken of lid worden?.

Als lid van de cliëntenraad heb je invloed op de jeugdhulp van Oosterpoort. Het is een leerzame ervaring. Daarbij zijn samenwerking en gezelligheid belangrijk. Wil je kennismaken met een van de leden? Heb je een idee dat je met ons wilt delen? Of interesse om lid te worden? Wij horen het graag!

Neem contact op met Edwin de Coster, ondersteuner cliëntparticipatie, via e.decoster@oosterpoort.org of 06 20 49 71 76. Je kunt de cliëntenraad ook benaderen via clientenraad@oosterpoort.org of 0412 46 53 00.

Oosterpoort

Met een brede kijk, een open houding én het vizier op de toekomst wil Oosterpoort haar zorg voor jongeren, jongvolwassenen en gezinnen elke dag een beetje beter maken.

Contact

0412 - 46 53 00
info@oosterpoort.org
Kamperfoeliestraat 60, 5342 CX Oss

Keurmerken