Cliëntondersteuning

Wil jij ondersteuning bij je aanmelding? Onze cliëntondersteuners staan voor je klaar!

Als je aangemeld bent bij Oosterpoort start je met een intakegesprek. Het is dan enorm prettig als je door iemand ondersteund wordt. Een extra luisterend oor tijdens de gesprekken. Maar ook iemand die de brieven met je mee kan lezen of je kan helpen bij het invullen van vragenlijsten.

Dit kan natuurlijk iemand zijn uit jouw eigen netwerk. Één van je ouders, een broer of zus. Maar bijvoorbeeld ook een goede vriend(in) of buur. Kun je in je eigen netwerk niemand vragen of heb je redenen om je netwerk niet te vragen? Dan kunnen onze clientondersteuners je helpen.

<h2>Hulp bij jouw aanmelding</h2>

Hulp bij jouw aanmelding

Wij hebben cliëntondersteuners die jou kunnen ondersteunen. Zij hebben ervaring in de jeugdhulp en zijn zelf allemaal ooit cliënt geweest. Zij weten als geen ander wat je meemaakt en welke vragen je kunt hebben. Onze cliëntondersteuners zijn vrijwilligers. Zij zijn er voor ouders en voor jongeren.

Wil je graag beroep doen op onze cliëntondersteuners? Laat het ons dan weten. Zij helpen je gratis en vrijwillig.

Neem contact op met het Servicepunt Klanten en Teams via:

  • info@oosterpoort.org
  • 0412 - 465 300
<h2>Zeggenschap over jeugdhulp</h2>

Zeggenschap over jeugdhulp

Wij vinden het heel belangrijk dat onze cliënten zeggenschap hebben over de jeugdhulp die wij bieden. Als cliënt weet je namelijk als geen ander wat goed gaat en wat beter kan. Om tot de beste hulpverlening te komen is belangrijk om continu te leren van de ervaringen van jongeren, ouders en pleegouders. We zijn dan ook altijd bezig met het verbeteren van onze hulpverlening.

Wij hebben drie medezeggenschapsraden waar het bestuur van Oosterpoort zich door laat adviseren. Dit zijn de cliëntenraad, het jongerenplatform en de pleegouderraad. Wij hechten waarde aan hun mening. We gaan met hen in gesprek en geven hen een stem binnen onze organisatie. We nodigen je graag uit om mee te denken in een van deze raden!

Je kunt contact opnemen met Edwin de Coster, ondersteuner cliëntparticipatie via:

  • e.decoster@oosterpoort.org
  • 06 - 20 49 71 76