Kwaliteit van hulp

Onze professionele hulpverleners maken het verschil. Zij werken waar mogelijk met toonaangevende methodieken en interventies, waarvan het wetenschappelijk bewezen is dat het werkt. Iedere hulpverlener heeft voor ogen wat het resultaat van zijn of haar hulpverlening moet zijn voor de cliënt. In elk traject wordt dan ook de voortgang besproken om te kijken of vooraf gestelde doelen worden behaald en wat er beter kan. Maar ook vooral wat goed gaat. Aan het einde van het hulpverleningstraject wordt geëvalueerd. Hoe heb jij als cliënt onze hulp ervaren? Dit heeft het doel onze hulp zo optimaal mogelijk te maken.

<h2>Ervaringen delen</h2>

Ervaringen delen

Wij zijn er voor jongeren en ouders met problemen of vragen op het gebied van ontwikkeling, gedrag en opvoeding. Wij zijn er voor jou. Om tot de beste zorg te komen is het belangrijk om continue te leren van de ervaringen van jongeren, ouders en pleegouders. Welke tips heb je voor ons en wat vond je goed gaan? Kon er iets beter of ben je ontevreden? Laat het ons weten en deel je ervaring met ons. We horen dat graag van je!

Deel je ervaring
<h2>Klachten en vertrouwenspersoon</h2>

Klachten en vertrouwenspersoon

We vinden het erg vervelend als je een minder goede ervaring met onze jeugdhulpverlening hebt gehad. We horen dit dan ook graag zodat we weten wat we kunnen verbeteren. Het signaalpunt is een plek waar jij jouw ervaringen - goed of minder goed- over onze jeugdhulpverlening kan delen. Mocht jij een minder goede ervaring willen delen, zonder direct een officiële klacht in te dienen? Dan is het signaalpunt daarvoor de manier.

Wil je wel een officiële klacht indienen? Of wil je vanuit jouw ervaring een gesprek met de cliëntvertrouwenspersoon? Dan lees je er meer over op de pagina klachten en vertrouwenspersoon.

Klachten en vertrouwenspersoon