Klachten en vertrouwenspersoon

Ondanks dat wij streven naar de beste hulp, kan het soms zo zijn dat er dingen niet helemaal goed gaan. Hierover kun je dan een klacht indienen. Of je kunt erover praten met onze vertrouwenspersoon.

Heb je een klacht?

Onze hulpverleners werken zorgvuldig en professioneel. Wij vinden het belangrijk dat jij dit ook zo ervaart. Toch kunnen er soms dingen gebeuren waarmee jij het niet eens bent, waar je ontevreden over bent, of waarvan je denkt dat het op een andere manier beter kan/had gekund. Al dit soort ongenoegen willen we graag horen. Als wij weten wat er mis gaat, dan kan jouw klacht bijdragen aan verbetering van hulp en zorg. Bespreek jouw klacht altijd eerst met de desbetreffende medewerker. De medewerker kent de omstandigheden waarbinnen de klacht speelt en kan deze snel oppakken.

Twijfel je over wat je moet doen, dan kan je altijd de hulp inroepen van de (onafhankelijke) vertrouwenspersoon die aan Oosterpoort is verbonden. Zie hiervoor ‘Contact met vertrouwenspersoon’, onderaan deze pagina.

Klachtbemiddeling

Kom je er samen met de medewerker niet uit? Dan kun je contact opnemen met één van de klachtfunctionarissen van Oosterpoort. Dit kan via onze receptie, te bereiken via 0412 465 300. Zij kunnen jou doorverbinden met de juiste persoon. De klachtfunctionarissen zijn goed bekend met de organisatie en kunnen samen met jou werken aan een oplossing. Om de klachtfunctionaris te bereiken kan je ook een e-mail sturen naar klachten@oosterpoort.org. De secretaris van de klachtencommissie zorgt dan dat de klacht bij de klachtfunctionaris terecht komt.

Klachtencommissie

Kom je er zo nog niet uit? Dan kan je een klacht indienen bij de klachtencommissie. De klachtfunctionaris (of de vertrouwenspersoon) kan je ook daar eventueel bij helpen. Onderstaand klachtenformulier kun je versturen per post naar ons kantoor in Oss (t.a.v. secretaris klachtencommissie) of per mail naar klachten@oosterpoort.org.

Klacht indienen

De klachtencommissie bestaat uit drie personen, waarvan de voorzitter niet bij Stichting Oosterpoort werkzaam is. Vanaf 1 januari 2022 is de externe voorzitter de heer H. (Hans) Remerie. De heer Remerie is jurist en heeft ervaring met het behandelen van klachten.

De klachtencommissie geeft een oordeel over de klacht. Een exemplaar van de klachtenregeling kun je via onderstaande button downloaden.

Klachtenregeling cliënten en pleegouders
image

Vertrouwenspersoon

Soms wil je in vertrouwen met iemand praten. Je kunt dan gratis een beroep doen op een vertrouwenspersoon.

Wat doet een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon is een onafhankelijke professional: iemand die bekend is met de jeugdhulp van Oosterpoort, maar niet in dienst is van de organisatie. Bij deze persoon kun je terecht als je behoefte hebt aan een luisterend oor, informatie of advies. Bij de vertrouwenspersoon kun je in vertrouwen je verhaal doen.

Klachten of onvrede
Een vertrouwenspersoon ondersteunt je ook als je ergens ontevreden over bent of een klacht hebt. Het doel? Problemen in een vroeg stadium samen oplossen. Of je nu kind of jongere bent; of ouder, verzorger of pleegouder.

Contact met een vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersonen voor jongeren van Oosterpoort zijn Desiré Festen en Thomas Nouwens. Desiré is te bereiken via dfesten@zorgbelang-brabant.nl en via 06 51 25 41 16. Thomas is te bereiken via tnouwens@zorgbelang-brabant.nl en via 06 57 27 69 11.

Kijk voor meer informatie op de poster op je groep of op de website van zorgbelang Brabant.

Landelijk telefoonnummer
Ouders/verzorgers kunnen voor ondersteuning bellen naar het landelijke nummer 088 555 10 00. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@akj.nl of het contactformulier op www.akj.nl/contact invullen. Het AKJ zorgt ervoor dat je met een vertrouwenspersoon in contact komt.

Chatten
Chatten met een vertrouwenspersoon kan ook: op maandag t/m donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur. Klik op het chatscherm op www.akj.nl om je chat te starten.