Ondanks dat wij streven naar de beste hulp, kan het soms zo zijn dat er dingen niet helemaal goed gaan. Hierover kun je dan een klacht indienen. Of je kunt erover praten met onze vertrouwenspersoon.
Heb je een klacht?
Onze hulpverleners werken zorgvuldig en professioneel. Wij vinden het belangrijk dat jij dit ook zo ervaart. Toch kunnen er soms dingen gebeuren waarmee jij het niet eens bent. Bespreek jouw klacht altijd eerst met de desbetreffende medewerker. Als er bijvoorbeeld een conflict speelt tussen betrokken partijen, probeer je uiteraard eerst onderling tot een oplossing te komen.
Lukt dit niet? En kom je er samen met de mederwerker niet uit? Dan kun je eventueel contact opnemen met zijn of haar leidinggevende. Dit kan via onze receptie, te bereiken via 0412 465 300. Zij kunnen jou doorverbinden met de juiste persoon. Kom je er zo nog niet uit? Dan kan je een klacht indienen bij de klachtencommissie. We vinden het ook belangrijk dat je dit doet als er in jouw ogen fouten zijn gemaakt. Als wij weten wat er mis gaat, dan kan jouw klacht bijdragen aan verbetering van hulp en zorg. Onderstaand klachten formulier kun je versturen per post naar ons kantoor in Oss (t.a.v. secretaris klachtencommissie) of per mail naar klachtencommissie@oosterpoort.org.
De klachtencommissie bestaat uit onafhankelijke personen die niet bij Stichting Oosterpoort werkzaam zijn. Zij adviseren het bestuur bij het nemen van een besluit en het oplossen van het probleem. De klacht komt bij hen terecht. Een exemplaar van de klachtenregeling kun je via onderstaande button downloaden.
Soms wil je in vertrouwen met iemand praten. Je kunt dan gratis een beroep doen op een vertrouwenspersoon.
Wat doet een vertrouwenspersoon? Een vertrouwenspersoon is een onafhankelijke professional: iemand die bekend is met de jeugdhulp van Oosterpoort, maar niet in dienst is van de organisatie. Bij deze persoon kun je terecht als je behoefte hebt aan een luisterend oor, informatie of advies. Bij de vertrouwenspersoon kun je in vertrouwen je verhaal doen.
Klachten of onvrede Een vertrouwenspersoon ondersteunt je ook als je ergens ontevreden over bent of een klacht hebt. Het doel? Problemen in een vroeg stadium samen oplossen. Of je nu kind of jongere bent; of ouder, verzorger of pleegouder.