Logo Oosterpoort

Deel je ervaring met ons.

Wij zijn er voor kinderen en ouders met problemen of vragen op het gebied van ontwikkeling, gedrag en opvoeding. Wij zijn er voor jou. Om tot de beste zorg te komen is het belangrijk om continue te leren van de ervaringen van jongeren, ouders en pleegouders. Welke tips heb je voor ons en wat vond je goed gaan? Kon er iets beter of ben je ontevreden? Laat het ons weten en deel je ervaring met ons. We horen dat graag van je!

Heb je een klacht.

Onze hulpverleners werken zorgvuldig en professioneel. Wij vinden het belangrijk dat jij dit ook zo ervaart. Toch kunnen er soms dingen gebeuren waarmee jij het niet eens bent, waar je ontevreden over bent, of waarvan je denkt dat het op een andere manier beter kan/had gekund. Al dit soort ongenoegen willen we graag horen. Als wij weten wat er mis gaat, dan kan jouw klacht bijdragen aan verbetering van hulp en zorg. Bespreek jouw klacht altijd eerst met de desbetreffende medewerker. De medewerker kent de omstandigheden waarbinnen de klacht speelt en kan deze snel oppakken.

Twijfel je over wat je moet doen, dan kan je altijd de hulp inroepen van de (onafhankelijke) vertrouwenspersoon die aan Oosterpoort is verbonden. Zie hiervoor ‘Contact met vertrouwenspersoon’, onderaan deze pagina.

Klachtbemiddeling
Kom je er samen met de medewerker niet uit, dan kun je contact opnemen met één van de klachtfunctionarissen van Oosterpoort. Dit kan via onze receptie, te bereiken via 0412 465 300. Zij kunnen jou doorverbinden met een klachtenfunctionaris. Daarnaast kun je zelf ook in contact treden met klachtenfunctionaris door een mail te sturen naar klachten@oosterpoort.org. De klachtfunctionarissen zijn goed bekend met de organisatie en kunnen samen met jou werken aan een oplossing.

Klacht indienen.

Kom je er zo nog niet uit, dan kan je een klacht indienen bij de klachtencommissie. De klachtfunctionaris (of de vertrouwenspersoon) kan je ook daar eventueel bij helpen. Het klachtenformulier kun je versturen per post naar ons kantoor in Oss (t.a.v. secretaris klachtencommissie) of per mail naar klachten@oosterpoort.org.

De klachtencommissie bestaat uit drie personen, waarvan de voorzitter niet bij Stichting Oosterpoort werkzaam is. Vanaf 1 januari 2022 is de externe voorzitter de heer H. (Hans) Remerie. De heer Remerie is jurist en heeft ervaring met het behandelen van klachten. De klachtencommissie geeft een oordeel over de klacht. Klik hier voor een exemplaar van de klachtenregeling.

Vertrouwenspersoon.

Soms wil je in vertrouwen met iemand praten. Je kunt dan kosteloos een beroep doen op een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon is een onafhankelijke professional: iemand die bekend is met de jeugdhulp van Oosterpoort, maar niet in dienst is van de organisatie. Bij deze persoon kun je terecht als je behoefte hebt aan een luisterend oor, informatie of advies. Bij de vertrouwenspersoon kun je in vertrouwen je verhaal doen.

Een vertrouwenspersoon ondersteunt je ook als je ergens ontevreden over bent of een klacht hebt. Het doel? Problemen in een vroeg stadium samen oplossen. Of je nu kind bent; of ouder, verzorger of pleegouder.

 

Contactpersonen voor jongeren.

De vertrouwenspersonen voor jongeren van Oosterpoort zijn Desiré Festen en Thomas Nouwens. Desiré is te bereiken via dfesten@zorgbelang-brabant.nl en via 06 51 25 41 16. Thomas is te bereiken via tnouwens@zorgbelang-brabant.nl en via 06 57 27 69 11. Kijk voor meer informatie op de poster op je groep of op www.zorgbelang-brabant.nl/diensten/vertrouwenspersoon.

Ouders en verzorgers.

Ouders/verzorgers kunnen voor ondersteuning bellen naar het landelijke nummer 088 555 10 00, een e-mail sturen naar info@akj.nl of het contactformulier op www.akj.nl/contact invullen. Het AKJ zorgt ervoor dat je met een vertrouwenspersoon in contact komt. Chatten met een vertrouwenspersoon van AKJ kan ook: op maandag t/m donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur. Klik op het chatscherm op www.akj.nl om je chat te starten.

Hulp nodig? We zijn er voor jullie.

Wil je meer informatie over een bepaald onderwerp of heb je een hulpvraag? Neem contact met ons op.

Contact

Oosterpoort

Met een brede kijk, een open houding én het vizier op de toekomst wil Oosterpoort haar zorg voor jongeren, jongvolwassenen en gezinnen elke dag een beetje beter maken.

Contact

0412 - 46 53 00
info@oosterpoort.org
Hoofdkantoor Oss: Kamperfoeliestraat 60, 5342 CX Oss

Kantoor Den Bosch: Rompertsebaan 66, 5231GT Den Bosch

Keurmerken