Nieuwe coronamaatregelen

Op 13 oktober vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hoe het nu gaat met het coronavirus. De regels worden weer aangepast en verscherpt. Oosterpoort heeft besloten om de richtlijnen en maatregelen die op 30 september zijn ingegaan, aan te houden voor de komende vier weken. Wel zijn er een aantal aanpassingen die van belang zijn. Via deze weg willen wij jou op de hoogte brengen van de nieuwe maatregelen en wat deze voor ons werk betekent.

Coronamaatregelen

Maatregelen naar aanleiding van de persconferentie op 30 september
Het doel van de maatregelen is om het aantal reisbewegingen en face-to-face ontmoetingen zoveel mogelijk te beperken. Ook wij gaan weer zoveel mogelijk vanuit huis werken. Dit betekent dat afspraken met clienten en externen weer via beeldbellen gaan plaatsvinden. Onze medewerkers mogen alleen noodzakelijke afspraken met toestemming van hun leidinggevende op kantoor laten doorgaan. Uiteraard vinden deze dan plaats in de coronakamers en worden de regels zoals, 1,5 meter afstand van elkaar houden en bij verkoudheidsklachten thuisblijven, gehandhaaft. Uitzonderingen daarop zijn bijvoorbeeld situaties warin de veiligheid in het geding is, escalatie en/of breakdown dreigt. Dinsdagavond hebben wij onze medewerkers (inclusief gezinshuishouders) geinformeerd over de aangescherpte richtlijnen en maatregelen en is er in diezelfde week een brief of mailing uitgegaan naar alle jongeren, ouders en pleegouders.

Aanpassingen naar aanleiding van de persconferentie op 13 oktober
Ons kantoor is op vrijdag voortaan om 13:00 uur gesloten. Wel zijn we telefonisch bereikbaar.
Heb jij een afspraak bij ons op kantoor? Dan verzoeken wij jou als bezoeker een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes van ons kantoor. Als jij plaats neemt in de coronaproof kamer, waar jouw afspraak plaats vindt, mag je het mondkapje af doen. Gesprekken op kantoor vinden maximaal met vier personen plaats (exclusief kinderen tot en met 12 jaar).

Heb jij vragen over wat dit voor jou betekent? Neem dan contact op met jouw hulpverlener of pleegzorgbegeleider.

Brieven voor jongeren en ouders

Hier vind je de brieven met informatie over de nieuwe maatregelen die verstuurd zijn naar aanleiding van de persconferentie op 30 september naar jongeren die bij ons hulp ontvagen en hun ouders.

Brief pleegouders

Brief jongeren in pleeggezin

Brief jongeren in residentie

Brief jongeren in gezinshuis

Brief ouders