WEEK VAN DE PLEEGZORG 2021

Op dinsdagavond 2 november om 20.00 uur geeft Pleegzorg Nederland groen licht voor de Week van Pleegzorg 2021. Vanaf het bordes van het stadhuis in Rotterdam deelt auteur, columnist voor de Volkskrant en voormalig pleegkind Lily Monori van Dijken hoe pleegzorg haar leven heeft verrijkt. Zij leest voor uit haar kersverse autobiografie ‘Het verborgen meisje’.

Tijdens de Week van Pleegzorg van 3 t/m 10 november staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.

Gijs Staverman
In zijn uitzending Gijs2.4 op Radio 2 gaat Gijs Staverman aandacht besteden aan de Week van de Pleegzorg. In iedere uitzending (werkdagen tussen 14 en 16 uur) interviewt Gijs een pleeggezin (telefonisch) dat een verzoeknummer introduceert, waaraan ze een bijzondere herinnering hebben. Ook maakt Gijs een serie van 5 podcasts waarin hij volwassen pleegkinderen interviewt. Alle vijf afleveringen worden in zijn geheel gepubliceerd op maandag 1 november.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien
In totaal zetten ruim 17.000 pleeggezinnen zich in voor de opvang van zo’n 23.000 pleegkinderen (bron Pleegzorg Nederland, 2020). In de regio Noordoost-Brabant zijn er zo’n 400 pleeggezinnen die meer dan 550 pleegkinderen opvangen. Toch wachten er nog veel kinderen op pleegzorg. Er zijn meer pleegouders nodig om te zorgen dat voor ieder kind dat pleegzorg nodig heeft, er een passende plek is. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd.

Maak kennis met pleegzorg in de buurt
Oosterpoort organiseert regelmatig voorlichtingsavonden. Dan vertellen we alles wat je moet weten over pleegzorg en wat je mag verwachten van onze organisatie. Ook is er een ervaren pleegouder aanwezig die over zijn/haar ervaringen vertelt. Het is vrijblijvend, kom gerust een keer luisteren en vragen stellen. Dan ontdek je snel genoeg of pleegzorg iets voor je is. De eerstvolgende voorlichtingsavond is op 9 november (Oss) en 11 november (Veghel). Aanmelden of het aanvragen van een informatiepakket kan via www.oosterpoort.org/pleegzorg.

image