Bekijk het vanuit een
ander perspectief

Nieuws

Nieuws


NIEUWS OVER HET CORONAVIRUS

 

Onze zorg gaat door 

Wij snappen dat de huidige situatie met het coronavirus onzekerheid brengt voor ons allemaal. Als jeugdhulpverleningsorganisatie is het onze verantwoordelijkheid om de gezondheid en veiligheid van onze cliënten en jongeren te borgen. Dit heeft altijd prioriteit. En nu zeker. Onze zorg stopt niet. Onze hulpverleners zullen zich -zoals altijd- blijven inzetten om contiuniteit van zorg te waarborgen. Samen met onze cliënten, pleegouders en medewerkers kijken we hoe we de kwaliteit van zorg kunnen blijven garanderen en tijdelijk op een andere manier kunnen vormgeven.

Wij willen je laten weten dat wij het advies en de maatregelen van het kabinet en het RIVM erg serieus nemen. Gezondheid en veiligheid van onze cliënten, pleegouders en medewerkers staat voorop. Zoals geadviseerd proberen wij persoonlijk contact zoveel mogelijk te vermijden. Onze hulpverleners zullen daarom zoveel mogelijk vanuit huis werken. Afspraken zullen telefonisch plaatsvinden. Tenzij het écht niet anders kan, zal er een uitzondering worden gemaakt en  face-to-face worden afgesproken.

Ouders, pleegouders en cliënten zijn geïnformeerd over onze maatregels middels een brief.

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag alleen in de ochtenden geopend (van 08:30 uur tot 13:00 uur). Op vrijdag zijn onze kantoren gesloten. De ondersteunende diensten en de hulpverleners zullen zoveel mogelijk vanuit huis werken. Alleen als het noodzakelijk is zal er op kantoor gewerkt worden.

Voor vragen over intakes en aanmeldingen zijn de plaatsingscoördinatoren in de middag telefonisch te bereiken via: 06-46 91 78 45.

Bij een crisis moet de hulp vanzelfsprekend doorgaan. Is er een crisis en de veiligheid direct in gevaar? Twijfel niet om contact op te nemen via het nummer: 06-33 31 01 50.


Aangepaste maatregelen hygiëne en sociaal contact

Om de kans op besmetting te minimaliseren gelden op onze behandellocaties (gezinshuizen en residenties) aangescherpte regels wat betreft sociaal contact.

Wij vragen de jongeren dan ook om het aantal afspraken tot een minimum te beperken en roepen iedereen op hier verstandig mee om te gaan. Ook zorgen wij voor extra maatregelen wat betreft hygiëne. Wij schudden geen handen, wassen onze handen regelmatig, poetsen de deurklinken op ons kantoor meerdere malen per dag, hoesten en niezen in onze ellenboog en houden afstand van elkaar.

Bijeenkomsten

Net als velen hebben wij ook besloten om bijeenkomsten niet door te laten gaan. Zo proberen we de verspreiding van het coronavirus te beperken. Heb jij je aangemeld voor een voorlichting of training? Dan ontvang je hierover een bericht als deze niet doorgaat.

Door deze maatregelen te nemen proberen wij de kwaliteit en continuïteit van hulp en ondersteuning aan onze cliënten, ouders en pleegouders te waarborgen. Wij hopen op jullie begrip in deze bizarre tijd!

Tips

We snappen dat dit voor iedereen een lastige situatie is. Deze situatie vraagt om aanpassingen en creërt nieuwe uitdagingen. Hieronder tips hoe jij het beste van deze situatie kan maken! 

Tips voor ouders
Tips voor pleegouder

Veelgestelde vragen

We snappen dat je met vragen zit rondom het coronavirus en ons werk. Hier vind je vragen en antwoorden voor ouders en jongeren over onze begeleiding tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Hier vind je de veelgestelde vragen.

Wij blijven deze vragenlijst actualiseren. Heb jij vragen die je niet terug vindt? Twijfel dan niet ons dit te laten weten via: communicatie@oosterpoort.org 

Top