Bekijk het vanuit een
ander perspectief

Nieuws

Nieuws


NIEUWS OVER HET CORONAVIRUS

 

Onze zorg gaat door 

Wij snappen dat de huidige situatie met het coronavirus onzekerheid brengt voor ons allemaal. Als jeugdhulpverleningsorganisatie is het onze verantwoordelijkheid om de gezondheid en veiligheid van onze cliënten en jongeren te borgen. Dit heeft altijd prioriteit. En nu zeker. Onze zorg stopt niet. Onze hulpverleners zullen zich -zoals altijd- blijven inzetten om contiuniteit van zorg te waarborgen. Samen met onze cliënten, pleegouders en medewerkers kijken we hoe we de kwaliteit van zorg kunnen blijven garanderen en tijdelijk op een andere manier kunnen vormgeven.

Wij willen je laten weten dat wij het advies en de maatregelen van het kabinet en het RIVM erg serieus nemen. Gezondheid en veiligheid van onze cliënten, pleegouders en medewerkers staat voorop. Afgelopen maanden heeft de nadruk gelegen op gezondheid en bestrijding van het virus. Intussen gaat het niet alleen meer over gezondheid. We kunnen meer oog hebben voor het welbevinden en ontwikkeling van kinderen, jongeren en hun omgeving.  Onze regering versoepelt de coronamaatregelen in fases. Dat betekent dat we weer wat meer bewegingsvrijheid krijgen. Dat is fijn voor iedereen! Het aantal besmettingen in onze regio is sterk gedaald.Daarom kiezen ook ervoor onze richtlijnten te versoepelen. Dat doen wij per 1 juni. 

Ouders, pleegouders en cliënten zijn geïnformeerd over onze maatregels middels een brief.


Face - to - face hulpverlening kan weer

Door de versoepeling van de maatregelen kan face-to-face hulpverlening weer. Bij onze clienten thuis en bij ons op kantoor. Vooraf checken onze hulpverleners uiteraard of betrokkenen geen klachten hebben. Als dit niet het geval is, kan de afspraak doorgaan. Als het beeldbellen goed werkt voor onze hulpverleners en clienten dan kunnen zij dit uiteraard blijven doen.  Eventueel in combinatie met face-to-face afspraken.

Jongeren mogen weer bezoek ontvangen van twee vaste bezoekers, zolang de jongeren en bezoekers geen klachten hebben. Dit geldt voor jongeren op locatie en in pleegzorg. In overleg met pleegouder, de jongere, ouders en betrokken word bepaald welke twee personen op bezoek mogen komen.

Bijeenkomsten

Ook de bijeenkomsten zoals voorlichtingsavonden over pleegzorg gaan weer door. Uiteraard met een beperkt aantal bezoekers en volgens de hygienemaatregelen van het RIVM. Wij zijn hier enorm blij mee aangezien nieuwe pleegouders altijd hard nodig zijn! We kunnen weer volop gaan werven en mensen enthousiasmeren over het pleegouderschap.

De eerstkomende voorlichtingsbijeenkomst is helaas al vol. Bij de voorlichtingsbijeenkomst van 25 juni is er nog plaats voor geïnteresseerden. Mocht je iemand weten die graag meer wil leren over pleegzorg. Laat diegene zich dan aanmelden via: www.verborgenhelden.nl

 

Tips

We snappen dat dit voor iedereen een lastige situatie is. Deze situatie vraagt om aanpassingen en creërt nieuwe uitdagingen. Hieronder tips hoe jij het beste van deze situatie kan maken! 

Tips voor ouders
Tips voor pleegouder

Veelgestelde vragen

We snappen dat je met vragen zit rondom het coronavirus en ons werk. Hier vind je vragen en antwoorden voor ouders en jongeren over onze begeleiding tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Hier vind je de veelgestelde vragen.

Wij blijven deze vragenlijst actualiseren. Heb jij vragen die je niet terug vindt? Twijfel dan niet ons dit te laten weten via: communicatie@oosterpoort.org 

Top