Over ons

Veilig, gezond en kansrijk opgroeien. Dat gunnen wij ieder kind. Helaas is dit niet de realiteit. Wij zijn er voor jongeren die vastlopen. Op wat voor manier dan ook. Dit doen we niet alleen. Maar samen met hun ouders en anderen die belangrijk zijn voor de jongere. Wij geloven in de veerkracht van jongeren en hun omgeving. Wij bieden hen een helpende hand. Zodat elke jongeren zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

Sinds de oprichting in 1999 is Stichting Oosterpoort uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op het gebied van specialistische jeugd- en opvoedhulp met meer dan 200 werknemers en 450 pleeggezinnen. Onze kracht: passende hulpverlening en ondersteuning aan kinderen, jongeren en gezinnen die het niet redden vanwege complexe problematiek. Het doel: álle jeugd een toekomst, álle jeugd een kansrijke deelname aan de maatschappij bieden.

De cliënt heeft de regie. In nauwe samenwerking met én aansluitend op de basisteams, het netwerk van de cliënt en onze andere ketenpartners leveren wij maatwerk door middel van gespecialiseerde ambulante hulp, crisisinterventie, pleegzorg, hulp in gezinshuizen, behandelgroepen, opleidingen en trainingen. Dit doen we door de inzet van onze kennis en vaardigheden, hulp en ondersteuning van onze gespecialiseerde medewerkers.

Missie

Oosterpoort is er voor kinderen, jongeren en gezinnen in de knel. Onze missie, “Samen met kinderen, jongeren en hun gezinnen, in aansluiting op basiszorg en in samenwerking met netwerkpartners, toewerken naar een kansrijke deelname aan de maatschappij”, draait om het creëren van een veilige omgeving voor de kwetsbare jongere, op weg naar de toekomst. Daarbij benutten we de eigen kracht van de jongere, groot en klein, het gezin, de omgeving én kennis en kunde van onze medewerkers.

Visie

De visie van Oosterpoort : "Álle jeugd een toekomst." We zijn vastbesloten om kinderen, jongeren en gezinnen die het alleen niet redden te helpen, te ondersteunen en te activeren. Dit doen we door zo veel mogelijk samen te werken in de thuis- en schoolomgeving en met het netwerk. We geloven in de kracht van samenwerking. We richten ons op de ontwikkeling van jongeren en zien daarin altijd mogelijkheden. Er is altijd een uitkomst. Dit optimisme dragen we uit in alles wat we doen. We nemen onze verantwoordelijkheid. Signaleren als het misgaat en zijn altijd bezig met verbetering. Samen met onze jongeren, (pleeg)ouders, het netwerk en professionals boeken we resultaat. Op deze manier gaat iedereen voelen dat ZIJzelf de brandstof zijn voor verandering.

Wie we helpen

Wij bieden hulp aan jongeren en gezinnen met diverse problematiek

  • Gezinnen met multiproblematiek
  • Jongeren met traumatische gehechtheid
  • Jongeren met specifieke psychisch- en ontwikkelingsproblemen
Wat we doen

Hoe we helpen

Je kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van hulp passend bij jouw hulpvraag

  • Hulp aan huis
  • Tijdelijke opvang
  • Langdurige opvang

Onze hulp
<h2>Onze algemene inkoopvoorwaarden</h2>

Onze algemene inkoopvoorwaarden

Binnen Oosterpoort wordt bij de inkoop van producten en diensten gewerkt met de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG) 2017. Deze AIVG zijn door de grote branches in de gezondheidszorg samen met NEVI (een grote inkoopvereniging voor bedrijfsleven) samengesteld.

Download Algemeen deel

Download Module ICT

Download Module PNIL

Wil je meer weten?

Wil jij meer weten over Oosterpoort? Of ben je nieuwsgierig naar onze vacatures? Neem dan contact met ons op!