Nieuws over
jeugdhulp

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws uit onze organisatie en de jeugdhulp sector? Je leest het hier!


Week van de Pleegzorg 2020
26 okt. 2020

Woensdag start de jaarlijkse Week van de Pleegzorg. Tot en met 4 november wordt landelijk aandacht gevraagd voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Juist in de corona tijd is deze aandacht harder nodig dan ooit. Nog altijd is er in onze regio een tekort aan pleegouders. Zo staan er momenteel 27 kinderen op een wachtlijst voor een thuis bij een ander.

Gezinshuisouders gezocht in Brabant!
25 okt. 2020

“Kinderen een woonplek bieden om veilig op te kunnen groeien, dat is de betekenis van een gezinshuis”, zegt Cor Strik van gezinshuis ‘Bij Cor & Frans’ uit Ravenstein. “In ons gezinshuis geven we 24/7 aandacht aan kinderen zodat ze na een uithuisplaatsing zo veel mogelijk in een ‘gewoon’ gezin kunnen opgroeien."

Coronamaatregelen weer aangescherpt
14 okt. 2020

Op 13 oktober vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hoe het nu gaat met het coronavirus. De regeks worden weer aangepast en verscherpt. Oosterpoort heeft besloten om de richtlijnen en maatregelen die oop 30 september zijn ingegaan, aan te houden voor de komende vier weken. Wel zijn er een aantal aanpassingen die van belang zijn. Via deze weg willen wij jou op de hoogte brengen van de nieuwe maatregelen en wat deze voor ons werk betekent.

Samenplaatsing broers en zussen vastleggen in wet
28 sep. 2020

Kinderrechtenorganisaties Defence for Children en SOS Kinderdorpen roepen op om samenplaatsing van broers en zussen bij uithuisplaatsing wettelijk vast te leggen. In de praktijk gebeurt dit niet altijd. De overheid heeft ook een belangrijke taak in het mogelijk maken van

Week van de Medezeggenschap
24 sep. 2020

De Week van de Medezeggenschap vindt plaatst van 5 tot en met 9 oktober. Om clientenraden extra in het zonnetje te zetten, organiseert LOC de Week van de Medezeggenschap: een 5-daags online evenement voor iedereen die zich wil verdiepen in medezeggenschap.