Pleegouderraad

De pleegouderraad van Stichting Oosterpoort is voor en door pleegouders!

<h2>Wat is de Pleegouderraad?</h2>

Wat is de Pleegouderraad?

De Pleegouderraad (POR) is de officiële belangenbehartiger van pleegouders binnen Stichting Oosterpoort. We behartigen dus jouw belangen als pleegouder. De POR informeert en adviseert Oosterpoort over onderwerpen die pleegouders aangaan. In samenwerking met Oosterpoort bieden we optimale zorg, veiligheid en welzijn. We volgen pleegzorg- ontwikkelingen op de voet. Daarnaast peilen we de samenwerking van Oosterpoort met pleegouders en pleegkinderen. Wat hebben pleegouders en pleegkinderen het hardst nodig? Waar lopen ze tegenaan? En hoe kunnen we de communicatie en rolverdeling verbeteren?

Onze taken

 • We behartigen de gemeenschappelijke belangen van pleegouders en geven pleegouders een stem
 • We hebben een zelfstandige en onafhankelijke positie binnen de pleegzorgaanbieder.
 • We geven (ongevraagd) advies en stemmen in met adviesaanvragen.
 • We beïnvloeden het beleid en de werkzaamheden van de pleegzorgaanbieder.
 • We bepalen zelf waarmee we aan de slag gaan.
<h2>Voor en door pleegouders</h2>

Voor en door pleegouders

De POR vergadert op de tweede donderdagavond van de maand. Je bent altijd welkom om deel te nemen. Zo kun je direct jouw algemene vragen en knelpunten met ons delen. Naast de maandelijkse vergaderingen organiseren wij ook activiteiten voor pleegouders zoals thema-avonden. En uiteraard onderhouden wij contacten met de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP) en het Landelijk Overleg Pleegouderraden (LOPOR).

Reglement POR
De POR heeft een eigen reglement. Daarin is vastgelegd over welke zaken de raad wordt geïnformeerd en over welke zaken instemming of advies wordt gevraagd. Klik hier om het reglement in te zien.

Wij zijn een enthousiaste groep ‘gewone’ pleegouders die graag zaken wil oppakken.

- leden van de POR

Leden van de Pleegouderraad

 • Moniek Debets (voorzitter)
 • Anne-Marie Hendriks (secretaris)
 • Inge Melis
 • Astrid Bartholomeus
 • Leonie van de Akker
 • Gerard Brukx

Lid worden?

Denk je graag mee met andere pleegouders? Wil je meer weten over wat er speelt in de wereld van pleegzorg? Of wil je een actieve bijdrage leveren aan de positie van pleegouders? Je kunt dan natuurlijk altijd lid worden van de POR. Aanmelden kan via pleegouderraad@oosterpoort.org.

Contact?

Heb je als pleegouder zaken opgemerkt die minder goed geregeld zijn? Heb je ideeën over hoe het anders zou kunnen of wil je ervaringen delen? Neem dan contact op met de POR! Mail dan naar: pleegouderraad@oosterpoort.org.

De POR heeft ook een eigen Facebook-pagina. Daar is alle informatie te vinden over de POR zoals de data van de vergaderingen en allerlei zaken waar de POR zich over buigt. Veel pleegouders hebben deze pagina al gevonden en al volop gechat. Benieuwd, klik hier.