Bekijk het vanuit een
ander perspectief

Pleegouder

Ervaring horen van een andere pleegouder?


Wij gunnen het ieder kind om in een gezin op te groeien, jij toch ook?

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Momenteel is er in de regio noordoost Noord-Brabant niet voor ieder pleegkind een passend pleeggezin. Maandelijks wachten ongeveer 40 kinderen in onze regio op een warm en liefdevol thuis bij een ander, omdat thuis wonen, om wat voor reden dan ook, niet meer gaat. Daarom zijn wij hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen.

We snappen dat je als potentiële pleegouder juiste en goede informatie wil over pleegzorg. Hier vertellen we je graag meer over.

Wat is pleegzorg? 
Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij een kind (0-21 jaar, met eventuele uitloop naar 23 jaar) tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Dit kan bij bekenden zijn (netwerkpleegzorg) of bij, voor het kind, een onbekend pleeggezin uit het bestand van Oosterpoort (bestandspleegzorg).

Wist je dat er heel veel verschillende vormen van pleegzorg zijn? Buddypleegzorg, crisisopvang, langdurige pleegzorg, weekendpleegzorg, en ga zo maar door. Welke pleegzorgvorm wordt gekozen hangt af van de behoefte van het kind en diens ouders. Als pleegouder kies je zelf voor welke vorm van pleegzorg je jezelf aanmeldt. Oosterpoort biedt uiteraard ondersteuning bij het maken van deze keuze. Misschien is er wel een vorm die bij jou en jouw gezin past. Klik hier om meer te lezen over de verschillende pleegzorgvormen.

Onze pleegouders, Bas, Wouter, Gemma en Michiel delen graag hun ervaringen als pleegouder met jou. Bekijk in onderstaande video's hun verhaal.


 


Bekijk hier de filmpjes en lees de interviews met onze pleegouders

 

Gemma & Michiel

Gemma en Michiel hebben zich twee jaar geleden aangemeld als weekendpleegouders. Het liep anders en zij zijn het pleegouderschap begonnen met de opvang van een tiener: Laura, 16 jaar ouder, zeven dagen per week. Lees hier het verhaal van Gemma en Michiel.

 

 

 

Bas & Wouter

Bas en Wouter zijn het pleegouderschap begonnen als weekendpleegouders van twee broertjes. Uiteindelijk heeft de oudste van de twee broertjes zeven weken lang ook doordeweeks bij Bas en Wouter in Den Bosch gewoond. Lees hier het verhaal van Bas en Wouter. 

 

Nieuwsgierig naar pleegzorg?

Bezoek eens een voorlichtingsavond. De eerst volgende voorlichtingsavond is op 12 november 2018 van 20:00 tot 22:00 uur in het Bestuurscentrum in 's-Hertogenbosch (Achter het Stadhuis 1). Data en locatie van andere voorlichtingsavonden vind je hier. Aanmelden kan via pleegzorg@oosterpoort.org

 

De pleegzorgorganisaties in de regio noordoost Noord-Brabant zijn:
Stichting Oosterpoort

Combinatie Jeugdzorg
Entrea
Sterk Huis
William Schrikker

Top