Bekijk het vanuit een
ander perspectief

Pleegouder

Ervaring horen van een andere pleegouder?


Wij gunnen het ieder kind om zo thuis mogelijk op te groeien, jij toch ook?

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Momenteel is er in de regio noordoost Noord-Brabant niet voor ieder pleegkind een passend pleeggezin. Maandelijks wachten ongeveer 40 kinderen in onze regio op een warm en liefdevol thuis bij een ander, omdat thuis wonen, om wat voor reden dan ook, niet meer gaat. Daarom zijn wij hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen.

We snappen dat je als potentiële pleegouder juiste en goede informatie wil over pleegzorg. Hier vertellen we je graag meer over. Kijk eens op onze wervingspagina: www.verborgenhelden.nl.  

Wat is pleegzorg? 
Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij een kind (0-21 jaar, met eventuele uitloop naar 23 jaar) tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Dit kan bij bekenden zijn (netwerkpleegzorg) of bij, voor het kind, een onbekend pleeggezin uit het bestand van Oosterpoort (bestandspleegzorg).

Wist je dat er heel veel verschillende vormen van pleegzorg zijn? Buddypleegzorg, crisisopvang, langdurige pleegzorg, weekendpleegzorg, en ga zo maar door. Welke pleegzorgvorm wordt gekozen hangt af van de behoefte van het kind en diens ouders. Als pleegouder kies je zelf voor welke vorm van pleegzorg je jezelf aanmeldt. Oosterpoort biedt uiteraard ondersteuning bij het maken van deze keuze. Misschien is er wel een vorm die bij jou en jouw gezin past. Misschien ook niet. Maar dit weet je pas als je het onderzoekt. Klik hier om meer te lezen over de verschillende pleegzorgvormen. 

 

Onze pleegouders, Bas, Wouter, Gemma en Michiel delen graag hun ervaringen als pleegouder met jou. Bekijk in onderstaande video's hun verhaal.


 


Bekijk hier de filmpjes en lees de interviews met onze pleegouders

 

Gemma & Michiel

Gemma en Michiel hebben zich twee jaar geleden aangemeld als weekendpleegouders. Het liep anders en zij zijn het pleegouderschap begonnen met de opvang van een tiener: Laura, 16 jaar ouder, zeven dagen per week. Lees hier het verhaal van Gemma en Michiel.

 

 

 

Bas & Wouter

Bas en Wouter zijn het pleegouderschap begonnen als weekendpleegouders van twee broertjes. Uiteindelijk heeft de oudste van de twee broertjes zeven weken lang ook doordeweeks bij Bas en Wouter in Den Bosch gewoond. Lees hier het verhaal van Bas en Wouter. 

 

Nieuwsgierig naar pleegzorg?

Bezoek eens een voorlichtingsavond. Data en locatie van de voorlichtingsavonden vind je hier. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.verborgenhelden.nl

We zijn altijd op zoek naar nieuwe pleegouders. We hebben namelijk het liefst meer pleegouders in ons bestand dan dat er pleegkinderen zijn die een thuis zoeken bij een ander. Zo kunnen we sneller en vaker een goede match vinden tussen het kind en het pleeggezin. Momenteel is er zelfs een groot tekort aan pleegouders, we hebben meer kinderen die op zoek zijn naar een liefdevolle plek dan dat er pleegouders zijn.

Via onze Facebookpagina Kees en Anita zoeken een pleeggezin zijn we continu bezig met werving en het belang van pleegzorg meer zichtbaar te maken. Hier delen we ook leuke artikelen, weetjes over pleegzorg maar ook handige informatie en tips voor onze huidige pleegouders. Neem eens een kijkje. En als je er dan toch bent, gun ons dan jouw 'like' zo kunnen we er samen voor zorgen dat het belang van pleegzorg steeds zichtbaarder wordt in de regio noordoost Noord Brabant! 

 

Crisispleegzorg

Crisispleegzorg is anders dan de andere pleegzorgvormen. We zijn ook dringend op zoek naar crisispleegouders. Toppers zoals onze Bonny en Corrie. Op www.oosterpoort.org/crisispleegouder vertellen we je meer over crisispleegzorg en delen onze huidige crisispleegouder hun verhaal.
 

Top