Bekijk het vanuit een
ander perspectief

Wat kan er zoal?

Een ander kind

Zorg voor een kind van een ander

Wil je een kind of jongere vooruit helpen? Heb je een pleegkind een fijne gezinssituatie te bieden? Iemand uit je directe omgeving of een kind dat je niet kent? Oosterpoort biedt kinderen, jongeren, gezinnen én mensen in hun directe omgeving specialistische ondersteuning op het gebied van pleegzorg. Denk aan korte of lange termijn pleegzorg of ondersteunende pleegzorg voor een dag, weekend of vakantie. Bij ons zijn eigen kracht en regie, kwaliteit en veiligheid altijd leidend. Onze pleegzorg is persoonlijk en op maat. 

Voor wie

Wie kunnen op ons rekenen?

Oosterpoort heeft al heel wat kinderen en jongeren geholpen. Wie zijn pleegkinderen, hoe hebben zij het ervaren, hoe gaat het nu? Lees hun verhaal!

Wat

Wat is pleegzorg?

Alle jongens en meisjes van 0 tot 18 jaar hebben het recht om op te groeien in een gezin. Is dat thuis (tijdelijk) niet mogelijk? Dan bij voorkeur in een zo natuurlijk mogelijke gezinssituatie, bijvoorbeeld bij familie, vrienden of een ander geschikt pleeggezin. Pleegzorg kent verschillende vormen, voor de korte en lange termijn of ondersteunend voor een dag, weekend of een vakantie. Lees meer over onze vormen van pleegzorg en bekijk de animatie Dit is pleegzorg!

Top