Gedrag en ontwikkeling

Gedragsproblemen

Elk kind is wel eens opstandig of brutaal. Of wil even niet luisteren. Daar is niks vreemds aan. Sommige kinderen of jongeren zijn echter maandenlang heel opstandig en dwars, agressief, gauw geprikkeld, snel driftig of liegen overmatig. In die gevallen spreken we van gedragsproblemen.

Gedragsproblemen leiden vaak tot dagelijkse problemen binnen het gezin. Of gaan zo ver dat een kind zichzelf of anderen met zijn gedrag of handelen in gevaar brengt. Zoek op tijd hulp. Dat kan erger voorkomen. Wij helpen je graag verder.

image

Ontwikkelingsproblemen

Soms lijkt een kind of jongere moeite te hebben met dingen die bij een ander vanzelf lijken te gaan. Ze leggen bijvoorbeeld moeilijk contact. Ze vinden het lastig om vriendjes te maken of samen te werken. Of het leren op school gaat moeizaam.

Als kinderen echt vastlopen in de ontwikkeling van hun sociaal emotionele vaardigheden, spreek je van ontwikkelingsproblemen. Kinderen die hier last van hebben, zoeken zelden troost bij hun ouders. Ook hebben ze vaak last van onverklaarbare prikkelbaarheid, verdriet of angst. Natuurlijk wil je zo’n kind graag helpen. Maar dat kun je niet altijd zelf. Samen kunnen we bekijken wat jij nodig hebt.

Psychische problemen

Soms is er een andere oorzaak aan te wijzen waarom een kind of jongere niet lekker in zijn vel zit en/of ongewenst gedrag vertoont. Wellicht is er sprake van ADHD of autisme. Of heeft het kind of de jongere een psychische aandoening die leidt tot ernstige beperkingen in het functioneren. Ook dan bieden we passende hulp.

Eén plan van aanpak

We begrijpen dat jeugdhulp ingewikkeld kan overkomen. Met alle soorten methodieken en hulpvormen die gebruikt worden bij verschillende situaties. Hoe weet je nou wat de oplossing voor jouw probleem is? Dat hoef je gelukkig niet zelf te bedenken. Wij helpen je daarbij. We denken met je mee, ondersteunen je en geven je passend advies. Waar mogelijk ontwikkelen we één plan van aanpak. Wil je weten hoe we het precies aanpakken? Lees dan verder op Hoe we helpen of Werkwijze.

image

Hulp op maat

Het is belangrijk om te weten dat jeugdhulp altijd maatwerk is. Dat het kind of de jongere altijd centraal staat. Samen bekijken we hoe en waarmee we iemand het beste helpen. Met samen bedoelen we het kind of de jongere, de ouders en onze professionals. We luisteren oprecht. En we hebben genoeg mogelijkheden om er samen uit te komen. Onze jeugdhulp is er voor jou.

Heeft je eigen kind of een ander last van gedrags-, ontwikkelings- of psychische problemen? Heb je als ouder, familielid of andere betrokkene behoefte om daar grip op te krijgen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze hulpverleners helpen je graag verder. Ben jij een professional? En wil je een client aanmelden? Klik dan op 'verwijzers'.