Gezin en opvoeding

Opvoedingsproblemen

Problemen binnen een gezin kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms is er sprake van relatieproblemen tussen ouders. Soms hebben kinderen gedragsproblemen. Ook een trauma na een ingrijpende gebeurtenis kan de aanleiding zijn voor problemen. Zoals een echtscheiding.

De verantwoordelijkheid voor de opvoeding ligt bij de ouders. Een opvoedingsprobleem ontstaat dan ook vaak bij de ouders. Als zij iets willen veranderen in het gedrag van het kind maar daar niet in slagen.

image

Als het voor dagelijkse problemen in het gezin zorgt, kun je spreken van opvoedingsproblemen. Vaak spelen er meerdere dingen tegelijk op verschillende gebieden. Binnen het gezin, de familie, het huishouden, op school en op het werk. Wat het ook is, samen komen we er achter. Samen lossen we het op. Wij zijn er voor het kind of de jongere, de ouders en het gezin.

Eén plan van aanpak

We begrijpen dat jeugdhulp ingewikkeld klinkt. Er zijn allerlei methodieken en hulpvormen en veel verschillende situaties. Wat is de beste oplossing voor jouw probleem? Dat hoef je gelukkig niet zelf te bedenken. Wij helpen je daarbij. We luisteren naar je, denken met je mee, ondersteunen je en geven je passend advies. Waar mogelijk ontwikkelen wij samen één plan van aanpak. Op hoe we helpen lees je hoe we het precies aanpakken.

Hulp op maat

Het is belangrijk om te weten dat jeugdhulp altijd maatwerk is. We stellen het kind of de jongere altijd centraal. Samen met het kind en de ouders bekijken we wat de beste aanpak is. Wat er nodig is om het probleem op te lossen. We hebben mogelijkheden genoeg.

Is er binnen je eigen gezin of een ander sprake van opvoedingsproblemen? Heb je als ouder, familielid of andere betrokkene behoefte om daar grip op te krijgen? Neem dan gerust contact met ons op. Ben je een professional die een client wil aanmelden? Klik dan op 'verwijzers'.