Ambulant Hulpverlener B

 • Oss - Den Bosch
 • 24-36 uur / week
 • HBO - SKJ

Vanuit deze ambulante functie ga je aan de slag in de regio Den Bosch, Oss en omliggende gemeenten. Inhoudelijk word je bijgestaan door de gedragswetenschapper. Samen met je team ben je een bouwer en ligt de focus op doorontwikkeling. Ook kun je worden ingezet op reguliere ambulante hulpverleningswerkzaamheden.

Kortom: Een baan die veel van je vraagt en waarbij elke dag weer anders is. Een uitdaging met inhoud!

Wat ga je doen?

Ouderschapsbemiddeling:
De focus van deze functie van ambulant hulpverlener ligt op de rol van ouderschapsbemiddelaar. Je helpt ouders om onderling afspraken te maken over gedeeld ouderschap. Je hebt de uitdaging om bij het proces te blijven en actief de voortgang te regisseren en rapporteren. Hierbij ben je je bewust van het krachtenveld dat er speelt voor de betrokkenen, wat helpend is voor het kind-perspectief en hoe je de ontwikkeling stimuleert zonder ingezet te worden voor irrelevante escalatie. Een objectieve, meervoudige betrokkenheid en ‘warme zakelijkheid’ is noodzakelijk. Kernaspect is niet een hulpverlenende, maar een dienstverlenende houding, gericht op het tot stand brengen van afspraken betreffende de kinderen waar beide ouders zich aan zullen houden.

Reguliere ambulante werkzaamheden:
Je wordt ingezet in gezinnen waar opvoedingsvraagstukken spelen. Doel is het gezin en de jeugdige te ondersteunen en begeleiden om de problemen die er zijn zo snel mogelijk op te lossen en een normale leefsituatie te herstellen. Je analyseert de problematiek, stelt een hulpverleningsplan op met de cliënt en voert dit plan met bijbehorende werkdoelen uit. Je traint sociale en praktische vaardigheden van jeugdigen en opvoedvaardigheden van ouders/verzorgers. Op deze manier verleen je psychosociale hulp en bied je procesmatige begeleiding aan jeugdigen en hun cliëntsysteem.

Wat breng je mee?

 • Afgeronde relevante HBO opleiding en SKJ beroepsregistratie.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij sterke voorkeur ook als ambulant hulpverlener op het gebied van conflictscheidingen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met relevante theorieën en methodieken rondom conflictscheidingen.
 • Je heb het talent en de juiste communicatieve vaardigheden om cliënten te motiveren en te stimuleren.
 • Je kunt omgaan met onzekerheden en onduidelijkheden die horen bij een team die volop in ontwikkeling is.
 • Je beschikt over voldoende schriftelijke en digitale vaardigheden om te kunnen rapporteren en registreren.
 • Je bent in het bezit van een eigen auto en woonachtig in de werkregio.

Wat bieden wij?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden inclusief 1 maand proeftijd.
 • De functie valt onder de cao Jeugdzorg en wordt gewaardeerd als Jeugdzorgwerker B. Het salaris hiervoor is vastgesteld volgens salarisschaal 9 (min. € 2.603,56 en max. € 3.888,56 bruto per maand bij een volledig dienstverband van 36 uur).
 • Verder kent Oosterpoort o.a. een eindejaarsuitkering en een pensioenvoorziening PFZW (PGGM).

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rik van Griensven, teamleider Ambulant, tel. 0412-465300.

Je sollicitatie (o.v.v. het vacaturenummer 202120) stuur je per e-mail aan sollicitaties@oosterpoort.org t.a.v. Nicole van Bergen-Louwers, HR adviseur. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 1-11-2021.

Solliciteren?

Ambulant Hulpverlener B