Vacaturetitel

  • Regio Oss
  • 24-32 uur / week
  • 3e jaarsstudent Social Work (HAN of Avans Den Bosch) of Pedagogiek (HAN)

Stagiair Pleegzorg Oss

Wat ga je doen?

Oosterpoort is een organisatie voor jeugdhulp. Wij ondersteunen kinderen, jongeren en gezinnen die het moeilijk hebben. Daarmee brengen we dichtbij wat zo belangrijk is: een veilige, kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Wij gaan uit van de kracht van de mensen met wie we werken: jongeren en ouders zelf, hun omgeving, onze samenwerkingspartners en onze eigen professionals. Met bijna 250 professionals en 450 pleeggezinnen bieden wij specialistische jeugd- en opvoedhulp aan zo’n 2000 jongeren en hun gezinnen. Van Noordoost Noord-Brabant en Rivierenland tot midden en zuidoost Noord-Brabant, maar ook in Rijk van Nijmegen en Noord-Limburg zijn wij actief. Dit doen we niet alleen; hiervoor werken we nauw samen met andere organisaties in de regio. Bij Oosterpoort staat cliëntgerichtheid, teamwork en een prettige werksfeer hoog in het vaandel. Heb jij een flexibele en positieve instelling, een resultaatgerichte houding en wil je een constructieve bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van de organisatie dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

De werkplek
Team Pleegzorg ondersteunt pleeggezinnen die een alternatief opvoedingsklimaat bieden aan kinderen en jongeren die korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen. Het normale, alledaagse opvoeden staat centraal. Met aandacht voor gevolgen van uithuisplaatsing op de ontwikkeling van pleegkinderen. Eventueel wordt extra vorm van ondersteuning van pleegouders en/of pleegkind ingezet. Daarnaast wordt er contact onderhouden met de ouders van het pleegkind.

Mogelijke stagewerkzaamheden

Het begeleiden van pleeggezinnen, biologische ouders en pleegkinderen. Hierbij denkende aan het houden van begeleidingsgesprekken met pleegkinderen, eigen kinderen van pleegouders, pleegouders. Naast interne contacten heb je te maken met externe contacten.

Wat breng je mee?

- Gemotiveerd, actieve inzet, initiatiefrijk, sterk in de schoenen staan, flexibel en mee willen denken;
- Reflectievermogen;
- Kennis van systeemtheorie en de contextuele theorie in het bijzonder, affiniteit met pleegzorg;
- Opleiding: HBO Social Work of HBO Pedagogiek.

Wat bieden wij?

- Stagebegeleider op de afdeling;
- Deelname aan teamoverleg, cliëntbesprekingen en sommige inhuistrainingen;
- Gezamenlijke introductie- en evaluatiebijeenkomst voor alle stagiairs;
- Goede leerplek waar je welkom bent om overal aan mee te doen;

De stagevergoeding is conform cao Jeugdzorg. Je ontvangt € 250,- bruto per maand o.b.v. 32 uur per week.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeandine van Erp en Judith Versantvoort op het telefoonnummer 0412-465300. Informatie over Oosterpoort is te vinden op www.oosterpoort.org.

Je sollicitatie (ovv Pleegzorgteam Oss) met motivatiebrief en CV stuur je per email aan stage@oosterpoort.org t.a.v. Mw. M. Koopmans, stagecoördinator. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 23 april 2021. Je ontvangt altijd een ontvangstbevestiging. De sollicitatiegesprekken zullen in mei worden gevoerd.

Solliciteren?

Stagiair Pleegzorg Oss