Logo Oosterpoort

Aandacht voor pleegzorg.

In totaal zetten ruim 17.000 pleeggezinnen zich in voor de opvang van zo’n 23.000 pleegkinderen (bron Pleegzorg Nederland, 2020). In de regio Noordoost-Brabant zijn er zo’n 400 pleeggezinnen die meer dan 550 pleegkinderen opvangen. Toch wachten er nog veel kinderen op pleegzorg. Er zijn meer pleegouders nodig om te zorgen dat voor ieder kind dat pleegzorg nodig heeft, er een passende plek is.

Ambassadeurs.

Gijs Staverman is ambassadeur voor De Week van de Pleegzorg. In de Pleegzorg Podcast gaat Gijs, zelf ook pleegouder, op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe is het om pleegkind te zijn? Hij praat met bekende en onbekende pleegkinderen over de moeilijkheden, over de fijne kanten en over hoe het nu met ze gaat.

#1 – De Pleegzorg Podcast met Sergio Vyent
Gijs Staverman praat met Sergio Gilberto Vyent. Hij is bekend als de gastheer van het succesvolle televisieprogramma First Dates. Sergio groeide op bij zijn pleegmoeder Mien.

#2 – De Pleegzorg Podcast met Uzi Koning
Gijs Staverman in gesprek met Uzi Koning. Haar basisschool grijpt in als ze meerdere keren met blauwe plekken in de klas verschijnt. Ze wordt uit huis geplaatst en komt in een pleeggezin. Uzi vertelt welke belangrijke rol haar pleegouders hebben gespeeld.

#3 – De Pleegzorg Podcast met Lily Monori-Van Dijken
Gijs Staverman praat met Lily Monori van Dijken. Als zij vijf jaar oud is wordt ze uit huis geplaatst. Een week daarvoor overleed haar broertje bij een noodlottig ongeval. Lily vertelt hoe ze daarmee omging en welke rol haar pleegouders speelden.

#4 – De Pleegzorg Podcast met Paul Blokhuis
Gijs Staverman in gesprek met demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis. Blokhuis was drie jaar lang pleegvader en vertelt over de soms moeilijke maar vooral mooie momenten.

Waarom zijn deze BN'ers pleegouder?.

• Karin Bloemen:


• Gijs Staverman:


• Alex van Keulen:

Menno in Meierijstad.

Wethouder Menno Roozendaal van de gemeente Meierijstad gaat in zijn podcast ‘Menno in Meierijstad’ in gesprek met mensen uit onze gemeente. Iedere podcast deelt Menno Roozendaal een interessant gesprek met de volgers van zijn podcast. Hij gaat om tafel met ervaringsdeskundigen en betrokkenen en stelt altijd een onderwerp uit zijn portefeuille centraal. Dat kan dus gaan over cultuur, werk, schulden of onderwerpen die daaromheen hangen. Op die manier hoopt wethouder Roozendaal meer te kunnen laten zien van zaken die spelen in onze maatschappij en meer specifiek ook in gemeente Meierijstad. In deze aflevering spreekt Menno Roozendaal over pleegzorg in Meierijstad met pleegmoeder Ellen, haar pleegkind Demi en pleegzorgmedewerker Twan Janssen over hoe pleegzorg georganiseerd is en waarom het zo belangrijk is.

Klik op onderstaande links om de podcasts te luisteren.

Editie 2022

Editie 2021

Aan 't woord.

In deze rubriek vertellen wethouders van gemeenten in onze regio en pleegzinnen over het belang van pleegzorg en hun ervaringen.

Wethouders en pleegouders.

In de media .

Regelmatig verschijnen er mooie artikelen in lokale media. We zetten ze hier voor u in beeld.

Meer weten over pleegouderschap.

Raakt het je dat niet elk kind een veilig thuis heeft? Wie weet is het pleegouderschap dan wel iets voor jou. Kijk op pleegouder worden voor meer informatie. Of kom een keer vrijblijvend naar een voorlichtingsavond. We vertellen je er graag meer over. Andere vragen over pleegzorg? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Oosterpoort

Met een brede kijk, een open houding én het vizier op de toekomst wil Oosterpoort haar zorg voor jongeren, jongvolwassenen en gezinnen elke dag een beetje beter maken.

Contact

0412 - 46 53 00
info@oosterpoort.org
Hoofdkantoor Oss: Kamperfoeliestraat 60, 5342 CX Oss

Kantoor Den Bosch: Rompertsebaan 66, 5231GT Den Bosch

Keurmerken